הבניין ברחוב טלר מספר 9 קיים כבר 20 שנה. הבניין נבנה על מדרון, מה שלאורך השנים מנע מהבניין הצפות בימי גשמים כי המים זרמו הלאה בחופשיות. השינוי התרחש כאשר לפני כשנה החלו עבודות לבניית גני ילדים ומתחם עירוני על מגרש ריק סמוך. הבעיה: בשטח נבנתה חומה גדולה שהפכה למעין "סכר". 

הבניין ברחוב טלר. "הוצאנו מים בדליים" | צילום: אביגיל קדם

לדברי הדיירים, המיקום הטופוגרפי של הבניין ברחוב טלר, שבנוי במדרון, לא היווה בעיה לשוכניו עד לתחילת הבניה במגרש הסמוך. לפני קצת יותר משנה החלו במקום עבודות לבניית שני גני ילדים ומתחם של משרדי העירייה. בשטח נבנתה חומה, שבדיעבד התברר שהיא מונעת ממים לזרום ממעלה הרחוב עד לתעלות הניקוז בכביש. 

"חומרת הבעיה התבררה לנו בסופה הגדולה של סוף החורף האחרון", מסביר דוריאן, יו"ר וועד הבית של הבניין, ומוסיף: "כל המים ממעלה הרחוב ירדו בין החומה ובין הבניינים ונכנסו לנו ישר לתוך החניון, הוא הוצף בגובה של חצי מטר". הדיירים נאלצו לצאת החוצה עם דליים ולרוקן את החניון מהמים שלא יכלו בשום צורה להתנקז מעצמם. 

הבניין ברחוב טלר. מה יהיה בחורף? | צילום: אביגיל קדם

"יש בעיה ידועה של ניקוז", הוא אומר ומביע חשש כבד מהחורף המתקרב. "כל המים שנכנסו לחניון גררו הרבה מאוד בוץ. הרסו לנו את המשאבה, ואין לנו עם מי לדבר. כל הקיץ אנחנו פונים, מתקשרים וכותבים לעירייה, אבל שום דבר לא נעשה. העירייה בנתה פה את הבניין, וכשהם רצו לעבוד, נתנו להם להכנס דרך החניון שלנו, אבל כשסיימו את הבנייה שכחו מאיתנו. לא סופרים אותנו, ומשאירים אותנו עם בעיית ניקוז. עוד מעט חורף ושוב נצא עם דליים?".

מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "מדובר בבניין ישן שנבנה ללא ניקוז פנימי. העיריה מודעת לבעיה של דיירי הבניין ומנסה לסייע באיתור פתרון מתאים".