המטבח הוא בית המרקחת הכי טוב שהאדם יכול לבקש לעצמו, לטעמי בכל אופן.

כשמתחילים להרגיש את החורף בגוף אני בעד להיעזר במטבח תחילה, ולכן אני מציע שני מתכוני בריאות נפלאים, כל אחד לעצמו וביחד השילוב משתבח.

האחד הוא מרק מהמטבח הסורי, במקור עם עדשים כתומות ובורגול גס, שהחלפתי בפריקה (חיטה ירוקה מעושנת), הוספתי שום קלוי בהגשה, תוספת שמשביחה את החגיגה בטעמים ובריאות פורטה.

השני הוא לפת כבושה עם צ'ילי גרוס. והנה לכם מפגש משובח מבית המרקחת של הסבתות.

צילום פרטי

מרק עדשים ופריקה

(חיטה ירוקה מעושנת)

החומרים:

חצי כוס עדשים כתומות - שטופות ומסוננות

כוס פריקה או בורגול גס - שטוף ומסונן

2 בצלים יבשים, קצוצים דק

4 שיני שום פרוסות

חצי חבילת כוסברה קצוצה

חצי כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

מלח

2 ליטר מים רותחים

מעט שמן לטיגון

תוספת שום קלוי בהגשה:

כ־12 שיני שום

מעט שמן 

אופן ההכנה:

 בסיר עמוק ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל כחמש דקות.

מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מוסיפים את העדשים והפריקה, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש, מתבלים, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

בינתיים מכינים את השום הפרוס להגשה. מחממים שמן במחבת קטנה, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עד להשחמה, מעבירים למסננת ומצננים בצד.

חשוב לטגן את השום בלי לעסוק בדברים נוספים, פשוט להיצמד למחבת ולעקוב. מידת ההשחמה חשובה, זה קורה מהר, שחום מדי מקבל טעם מר וחבל.

בעת ההגשה יוצקים מעל המרק מעט שמן זית משובח, מפזרים כמה פרוסות שום מטוגן, ובצד צלחת קטנה של לפת כבושה וצלחת זיתים סורים מהעונה. תענוג.

לפת כבושה

5 לפתות בינוניות

חצי סלק קטן

כפית צ'ילי גרוס

5 כוסות מים

2 כוסות חומץ

7 כפיות מלח

אופן ההכנה:

חוצים ופורסים את הלפתות והסלק ומסדרים בצנצנת.

בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים עד להמסת המלח, יוצקים לצנצנת עד כיסוי, מוסיפים מעל את הצ'ילי, סוגרים ומניחים על השיש.

זה מוכן אחרי שבוע. בהמשך כדאי לשמור על הצנצנת במקרר.