מרק אפונה עם טוויסט אסיאתי, זה עוד לא היה לנו. התבשיל עצמו הוא מרק אפונה בסיסי, התוספת שמעליו היא חגיגה אמיתית של המזרח, עם ירקות כתומים שנצלים ברוטב אסיאתי בתוספת טופו או גבינת חלומי מטוגנת, שהופכים למעין קרוטונים שעושים את ההבדל.

המרק יכול ללוות כל ארוחה או להיות ארוחה שלמה בפני עצמו.

צילום: ריאן

מרק אפונה

החומרים:

2 כוסות אפונה יבשה, מושרית במים במשך ארבע שעות

2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים

8 שיני שום חצויות

חצי חבילה כוסברה קצוצה

שתי כפיות כוסברה יבשה טחונה

כפית פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה כורכום

מלח לפי הטעם

קמצוץ של כמון

שמן לטיגון הבצל

2-1.5 ליטר מים רותחים

ההכנה:

בסיר למרק מחממים שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.

מוסיפים את השום, לאחר כשתי דקות מוסיפים אפונה מסוננת ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב כחמש דקות.

מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד לריכוך האפונה.

מתבלים בשאר התבלינים, טועמים ומשפרים טעמים וטוחנים בעזרת מיקסר מוט ידני.

תוספת ירקות

החומרים:

רבע ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות

בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות

רוטב אסיאתי:

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

2 שיני שום כתוש

שליש כוס שמן זית

כפית שמן שומשום

שתי כפות רוטב סויה

מיץ מחצי לימון

שתי כפות חומץ אורז מרין

כף סילאן

חצי כפית פלפל שחור גרוס 

ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומשפרים טעם אם יש צורך. מניחים בצד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מורחים בשמן, מניחים את הדלעת והבטטה, יוצקים בעזרת כף מהרוטב האסיאתי ומעבירים לתנור שחומם ל־180 מעלות ל־15 דקות.

הרכבת המנה:

יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מניחים מעל קוביות דלעת ובטטה, או גם וגם, ומקשטים בעלי כוסברה מעל.

אפשר גם קוביות גבינת חלומי מטוגנות או טופו.