קבוצת תושבים המתגוררים בשכונת רחובות המדע העלו לאחרונה לרשתות עצומה שבה הם מבקשים מתושבי השכונה להצטרף לדרישה מהעירייה לסלול מגרש חניה בשטח השכונה, באיזור הרחובות קציר ונאמן

 "העומס יגבר". החניון | צילום: שי אלבלינג

לדברי התושבים, שטח עפר הממוקם במרכז השכונה אמור היה להיסלל, אולם התושבים גילו כי הוחלט שלא לסלול אותו, על אף שהוא נמצא בלב מתחם בנייני מגורים שבסמוך אליו ייבנו בשנתיים הקרובות בניינים נוספים.

השארתו של המגרש לא סלול, טוענים תושבים בשכונה, מנוגדת לתוכנית בניין העיר (תב"ע) של האיזור והדבר עלול להביא לירידה בערך הנכסים שרכשו

"לפני כחודשיים נסלל מגרש החניה החדש, אבל העבודה בוצעה בצורה מאוד לא מזמינה", כותבים נציגי התושבים. "החול שמעורב באבנים שפוזר במקום לא נכבש כלל והנסיעה במגרש מרעידה את המכונית".

בהיעדר משטח נוח ותאורה, התושבים טוענים שכמעט בלתי אפשרי לחנות במקום, דבר הפוגע בהםלטענתם, הם נאלצים לחנות מחוץ לחניון, מה שמגדיל את הצפיפות באיזור, בעיה שצפויה להחריף במהלך התקופה הקרובה.

"בחודשים הקרובים תושלם בנייה של בניינים נוספים באיזור רחוב קציר ויתווספו לפה עוד מאות דיירים וכמות דומה של כלי רכב, מה שיגדיל את הצפיפות", אומר רונן צפריר, תושב השכונה. "במצב שכזה העומס יגבר וזה יפגע בכולנו, בכל בעלי הדירות, שחלקם הגדול קנו אותן בשנתיים החולפות מתוך מחשבה שזו השכונה החדשה והגדולה ביותר בעיר ותהיה פה השקעה שוות ערך למה שאנחנו השקענו".

צפריר ובעלי דירות אחרים דורשים כעת כי העירייה תדאג לסלול את החניון.

"אנשים שחתמו על חוזים ורכשו דירות מחברות בנייה והציצו בתב"ע, ראו שבונים פה חניון ציבורי והיה ברור לנו שמדובר בחניון אספלט ולא במגרש עפר", אומרים התושבים, "ולכן אנחנו סבורים שמשהו צריך להיעשות, בהקדם".

מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "סמוך לחניון מתבצעות עבודות לסלילת מדרכות וריבוד הכביש ברחוב אפרים קציר. עם סיומן, ייפתח החניון גם מכיוון אפרים קציר, החניון ייסלל ויותקנו בו עמודי תאורה".