מיזם הכשרות האלטרנטיבית של רבנות 'צהר' הוקם לפני כמעט שנה, ביוני האחרון הצטרפה אליו מסעדה ראשונה ברחובות, וכעת התרחב המיזם וצירף אליו לראשונה גם עסק בוטיק לממכר מזון.

'פטסירי צביאלי' מרחובות מקבלים את התעודה | צילום: פרטי

צהר פיקוח מזון' הוא גוף שהקים ארגון רבני 'צהר', ארגון המנגיש צרכי דת (כמו גיור וחתונה) לכלל ישראל. מטרת הקמת המערך הייתה לספק אלטרנטיבה למונופול הכשרות של הרבנות, ומעניק שירותי פיקוח מזון למסעדות ובתי עסק בתחום ההסעדה.

כיום מיזם הכשרות האלטרנטיבי של 'צהר' נותן שירות בלמעלה 100 מסעדות, בתי מלון ובתי עסק ברחבי הארץ. ביניהם רשתות מובילות כמו ארומה ת״א, רשת מיץ מרק ו'פסטה בסטה' ברחובות. מטרת המיזם הוא להגדיל כשרות בישראל ע"י מתן אלטרנטיבה לכשרות הרבנות.

השבוע, פחות משנה מאז הכריזו ראשי 'צהר' על המיזם, ולאור ההצלחה בעסקי המסעדנות החליטו ב'צהר' להיכנס גם לשוק עסקי הבוטיק, ובשבועות האחרונים החלו לפקח על 'פטיסירי צביאלי' מרחובות.

הרב רפי פוירשטיין, רב מערך הכשרות של צהר: "מסעדת פטיסירי צביאלי מבשרת על כניסת מיזם הכשרות  לעולם של מסעדות הבוטיק המסמלת יותר מכל את הגידול באמון ההולך וגובר של הציבור במיזם הכשרות של צהר".